Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα

2014-10-11_17_Eyr_Ebd_Kodika_logo

Η Εβομάδα Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο Παναγιάς Διασέλλου.

Το σχολείο μας θα συμμετέχει ενεργά στην «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα», η οποία θα διεξαχθεί από 11-10-2014 μέχρι 17-10-2014 σε όλη την Ευρώπη.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κινημάτων προγραμματισμού και εκπαίδευσης καθώς και σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής, που επιδιώκουν να εξοικειώσουν εκατομμύρια παιδιά με τον προγραμματισμό διοργανώνοντας για παράδειγμα εργαστήρια επίδειξης, αναπτύσσοντας εργαλεία εκμάθησης και συμβάλλοντας στην εκπαίδευση δασκάλων.

Στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία υποστηρίζεται και από Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ148023/Γ2/17-09-2014στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο«Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα»

Την εβδομάδα αυτή:

  • Οι καθηγητές Πληροφορικής συζητούν με τους μαθητές για τον προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.
  • Οι μαθητές εκπονούν μαθησιακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας μαθήματος Πληροφορικής για κάθε τμήμα. Οι δραστηριότητες μπορούν να περιλαμβάνουν ανάπτυξη κώδικα, επίδειξη, προβολή βίντεο κ.ά.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε ανοικτές εκδηλώσεις με ομιλίες ? επίδειξη εργαλείων / δραστηριοτήτων μαθητών

Η δράση του σχολείου μας βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://events.codeweek.eu/view/1994/event/

Σχετικοί σύνδεσμοι:

http://cseduweek.wordpress.com/

http://ec.europa.eu/greece/news/2014/20140610_europaiki_vdomada_programmatismou_el.htm

http://codeweek.eu/